BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Többet írunk, mint beszélünk a mobilon - Sok az illegális letöltés

A Universal McCann felmérése szerint a mobilozással töltött idő alig felét fordítjuk beszélgetésre, sokkal szívesebben használjuk a telefont sms-ek küldésére.

A cég  Anytime, Anywhere  (Bármikor, bárhol) című kutatásának keretében európai, amerikai, és ázsiai piacokon vizsgálta a mobiltelefonok felhasználóinak szokásait. Az eredmények azt mutatják, hogy a szöveges üzenetek küldése az egyik legnépszerűbb funkció, messze megelőzve a mobil internetezést vagy a multimédiás üzenetváltás, amely 7, illetve 6 százalékot ért el. A megkérdezettek 8 százaléka már kipróbálta a mobil televíziót is, 33 százalékuk pedig úgy nyilatkozott: szívesen venné igénybe később is ezt a szolgáltatást. Az elemzők szerint tehát ez az ágazat éri el majd a legnagyobb sikereket a következő időszakban.

A McCann adataiból kiderül: a mobiltelefont használók ma már sok, és sokféle elektronikus eszközt vesznek igénybe.

A megkérdezettek 66 százaléka rendelkezik valamilyen mobil média lejátszóval, 45 százalékuk pedig notebook tulajdonos is.

A mobil szórakoztatással kapcsolatos tartalmak egyik legjelentősebb forrása továbbra is az illegális internetes letöltés: a felmérés résztvevőinek 36 százaléka vallotta be, hogy töltött már le fájlokat illegális szerverről. Körülbelül ugyanennyien vannak azok, akik saját CD-iket konvertálják a célnak megfelelően, és mindössze 16 százalék vásárol tartalmakat legális internetes szerverről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.