BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ultra-vékony Apple notebook: 1,93 cm szélesség félmillióért

Az Apple legújabb notebookja olyan vékony, hogy akár egy nagy borítékban is elfér, ahogyan azt a cég vezetője demonstrálta. Igaz, az ára átszámítva 670 ezer forint.

A MacBook Airt San Fransiscoban mutatta be az Apple vezér Steve Jobs, aki egyúttal azt is bejelentette: a vállalat elindítja az iTunes online filmkölcsönző szolgáltatását. A mindössze 1,3 kg-ot nyomó ultra-vékony számítógépbe nem építettek CD vagy DVD meghajtót, hogy így is takarékoskodjanak a hellyel. Emellett – szintén a kisebb méret jegyében – az Apple az Intellel együttműködve kifejlesztette, és az új gépbe építette a Core2Duo chip kisebb változatát is.

Mint a cég képviselője elmondta, vezeték nélküli üzemre tervezték a nagy mérnöki teljesítményt igénylő notebookot, amelyet egyelőre az Egyesült Államokban, és az Nagy-Britanniában forgalmaznak majd, több mint millió forintnak megfelelő összegért. Az alapárért 86 Gigabyte-os merevlemez jár az MacBook Airhez, plusz ezer dollárért azonban a vásárló még egy 65 Gigabyte-os mozgó alkatrész nélküli winchestert is kaphat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.