BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

YouTube: mától már mobilon is

A YouTube internetes videómegosztó-rendszert a jövőben már az okostelefonokkal rendelkezők is böngészhetik, sőt, akár a webes felülethez hasonlóan értékelhetik is a látottakat.

A csütörtöktől a http://m.youtube.com címen induló szolgáltatást azok érhetik el, akik mobiltelefonja képes streaming video lejátszásra, és 3G kompatibilis. Emellett a mobilon internetezők értékelhetik, és megoszthatják barátaikkal a videókat, csakúgy, mint a YouTube hagyományos weblapján. Az üzemeltetők szeretnék megkönnyíteni a mobiltelefon tulajdonosok számára az oldal használatát, ezért bevezetik a YouTube for Mobile programot, amellyel kényelmesebben tölthetőek fel a videók a telefonról. Igaz, az új szoftver egyelőre csak néhány Sony Ericsson és Nokia készüléken futtatható.

A YouTube a cég termékmenedzsere szerint egyelőre nem remél anyagi hasznot a mobil szolgáltatástól, nyilatkozatuk szerint elsődleges céljuk, hogy rászoktassák az embereket a mobilon keresztül történő videó nézegetésre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.