BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Microsoft kész a harcra a Yahoo elutasítása után

Nem sokkal azután, hogy a Yahoo hivatalosan is elutasította a Microsoft vételi ajánlatát, a szoftveróriás kijelentette: minden szükséges lépést megtesz az üzlet érdekében.

A Microsoft szerencsétlennek minősítette a Yahoo döntését, és leszögezte: úgy látja, hogy vételi ajánlata tisztességes. Az, hogy a vállalat nyilatkozata szerint minden szükséges lépést megtesz az üzlet lebonyolítása érdekében, azt sugallja, hogy kész a harcra a Yahoo-val szemben – írja a New York Times. A Yahoo részéről azzal indokolták az elutasítást, hogy nézetük szerint a Microsoft jelentősen alábecsüli a Yahoo értékét a reklám lehetőségeket, a jövedelemforrásokat, és a növekedési kilátásokat tekintve, ezért a vezetőség továbbra is mérlegel minden lehetséges stratégiai lehetőséget.

Szakértők szerint a Microsoft növelheti a Yahoo-ra nehezedő nyomást, ha közvetlenül a stakeholderekhez fordul ajánlataival, meghátrálásra kényszerítve ezzel a vezetést. Michael Klausner, a Stanford Egyetem cégjogi specialistája szerint a Microsoft számára továbbra is a megegyezés lenne a legelőnyösebb, hiszen így maradhat jó kapcsolatban a Yahoo vezetőségével, és tarthatja meg az alkalmazottakat.

A részvényesek egy része is hajlik a megállapodásra, legalább is így vélte a Microsoft illetékese. A lapnak nyilatkozó 60 millió dolláros pakettal rendelkező Ryan Jacob szerint is a két cég részéről elhangzott kijelentések csak a tárgyalás kezdeti lépései. Ugyanakkor jó néhány Yahoo alkalmazott munkája nemsokára szükségtelenné válhat. Az előző hónapban a Yahoo bejelentette: mintegy ezer munkavállalót bocsátanak el február közepén, bár közülük néhányan más pozícióra pályázhatnak a cégen belül.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.