BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az év közepétől kapható az összehajtható e-könyvolvasó

A könyvek olvasására tervezett, hajlékony kijelzős Readius összehajthatva nem nagyobb, mint egy közepes mobiletelefon, szétnyitva viszont 12.7 centiméteres kijelzőt "növeszt".

A Readiust a Polymer Vision tervezi, és dobja piacra. A cég 2006-ban vált ki a Philipsből, az e-olvasó terve pedig azóta foglalkoztatja az érdeklődőket. A vállalat most bejelentette: ez év közepétől kapható majd a kis készülék, amely hajlékony kijelzőjének köszönhetően zsebméretűvé csavarható össze.

A Readiust elsősorban e-könyvek olvasására tervezték, ezért kijelzője 16 szürkeárnyalat megkülönböztetésére alkalmas, és egy akkumulátor töltéssel akár tíz napig is üzemel. A könyvek olvasása mellett internetezésre is használható, az adattároláshoz használt 8 gigabyte-os microSD kártyán kívül USB csatlakozóval is rendelkezik, a vezeték nélküli adatletöltéshez EDGE, 3G vagy DBV-H csatornákat használ. A Readius szoftvere Windows CE platformra épült, amelyhez egy személyes adatok kezeléséhez használható program is tartozik.

A készülék először az olasz Telecom Italia szolgáltatón keresztül jut el a felhasználókhoz, majd Ausztráliában kezdik meg forgalmazását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.