BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bill Gates "baráti" ajánlata - Irány a Google ellen!

A Microsoft jelentős befektetéseket tervez az internetes keresőprogramokba, hogy felvehesse a kesztyűt a Google ellen, még akkor is, ha nem sikerül megszereznie a Yahoo-t - idézi a társaság elnökét Bill Gates-t a Reuters.

Gates, aki szerint a Microsoft ajálata a Yahoo-nak "nagyon is baráti", kifejtette, a Google rendelkezik egyedül "kritikus tömeggel" az internetes keresésben. A Microsoftnak a piacból egy nagyobb szeletre van szüksége, hogy versenyképes és profitábilis legyen neki is az üzlet.

"Megengedhetünk magunknak nagy befektetéseket, hogy elvégezzük a műszaki- és a marketing teendőket. Ezt a Yahoo-val és nélküle is megtesszük. Persze látjuk, hogy hamarabb eljutunk célunkhoz ha a Yahoo eddigi kemény és csodálatos munkája része ennek a közös projektnek."

A Microsoft 41,7 milliárd dollárt ajánlott a Yahoo-ért, azaz 31 dollárt részvényenként - ezt az ajánlatot azonban elutasították mondván, alulértékeli a cég értékét. Elemzők szerint a Microsoft ezután hajlandó lesz jobb ajánlatot tenni, akrá 35 dolláros részvényenkénti árat is megfizetne.

A Microsoft részvényei a Yahoo-ajánlat óta 13 százalékot estek. A múlt héten azonban újra emelkedésbe kezdtek - ami jelzi, a befektetők ajánlat-emelést várnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.