BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Google rendszerrel működő "intelligens" telefonok

A vállalat a Mobil Világkongresszuson mutatja be terveit mobiltelefonjáról, amely az ígéretek szerint egygombos web elérést, és nagyfokú integrálhatóságot kínál majd.

A Texas Instruments a Barcelonában zajló kongresszus keretében, a mai napon tervezi az új modellel kapcsolatos demonstrációt. A vállalat illetékesei közölték: a telefon gyors elérést tesz lehetővé a web böngészéséhez, és támogatja a hatékony üzenetváltást, és videózást. A legtöbb hasonló kategóriájú mobilhoz képest a Texas Instruments a tervek szerint olyan telefont dob majd piac, amely az asztali számítógépekhez hasonlóan integrálható. Így például egy ingatlanügynök kombinálhatja a térkép szoftvert saját adatbázisával, így út közben is könnyen beazonosíthatóak lehetnek a keresett épületek. A telefon Wi-Fi képes, és Bluetooth-szal is fölszerelik.

A gyár bejelentette, hogy a mobil a Google által kifejlesztett, Android nevű operációs rendszert használja majd, amely a nyílt forráskodú Linuxra alapul. A Texas Instruments egyébként csak egyik azon cégeknek, amelyek a Google mobil-rendszerét támogatják. Eddig harminc cég jelezte, hogy az Androidot választja, többek között a Deutsche Telekomhoz tartozó T-Mobile is jelezte: a Google programjával működő mobiltelefonok eladását tervezi az idén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.