BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Indul a LiveStation – Élő TV-adásokból válogathatunk PC-n

A Microsofttól vásárolt p2p technológiával működő szolgáltatás egyelőre tesztelés alatt áll. Azok, akik telepítik, többek között a EuroNews, a BBC, és a Sky híradóiból válogathatnak.

Az üzemeltető Skinkers cég egyelőre hírműsorok sugárzásával teszteli a LiveStationt. A döntés egyik oka, hogy ezekkel kapcsolatban kevesebb a szerzői jogi probléma, a másik pedig, hogy a mintegy 60 milliósra becsült tesztelő tábort elsősorban a hírek érdeklik.

A Skinkers 2006-ban vásárolta meg a licenszet a Microsofttól, az óriásvállalat jelenleg 10 százalékos részesedéssel rendelkezik a brit cégben, amely önállóan fejlesztette ki a LiveStationt. Emiatt a szolgáltatás igénybevételéhez szükség van a Microsoft Silverlight médiaplatformjára.

Az európai felhasználók a választékban jelenleg az al-Dzsazíra, a BBC World, a BBC World Service, a BBC Radio 4, a Bloomberg Television, a EuroNews (angolul és franciául), a France 24 (angolul és franciául), valamint a Sky News adásait találhatják meg, A tervek szerint az elérhető adások száma a jövőben a felhasználó földrajzi helyzetének megfelelően változik majd.

A kezdeti nehézségek, elakadások ellenére az élő TV-műsor szórás beindult, a Skinkers vezetője pedig közölte: tegnap óta mintegy tízezren töltötték le a programot. A LiveStationön egyelőre nincsenek reklámok, a cég részéről azonban úgy nyilatkoztak, már dolgoznak ezen a lehetőségen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.