BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ingyenes zeneletöltéssel erősítene a Google

A Google várhatóan több zeneforgalmazó világcél dallamait is árusítja majd új terjeszkedése után, ezzel próbálva háttérbe szorítani a legnépszerűbb Baidu.comot, amelyet egyébként a zeneforgalmazó cikkek kalózkodással vádolnak.

A hírek szerint a szerint a Google néhány héten beindítja új szolgáltatását, már csak az utolsó, kisebb hibák kiküszöbölése van hátra. Elemzők szerint az internetes óriás ezzel a kínai Baidu.comot szeretné visszavonulásra késztetni, az oldal ugyanis jelenleg a leggyakrabban használt kereső. Érdekesség ugyanakkor, hogy – mint arról korábban beszámoltunk – éppen most tervezik, hogy eljárást indítanak ellene a szerzői jogok sorozatos megsértése miatt.

A Baidu jelenleg a piac több mint 60 százalékát uralja, míg a Google eddig csak mintegy 26 százalékot ért el az ázsiai országban. A kínai keresőmotorok piaca a negyedik negyedévben elérte a 131 millió dollárt, ez az egy évvel ezelőtt érték duplája.

Reuters-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.