BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jön az első javítócsomag a Windows Vistához – kisebb, gyorsabb, biztonságosabb

A tervek szerint ma jelenik meg az első javítócsomag a Microsoft új operációs rendszeréhez. A szokásosnál kevésbé méretes készletben a hatékonyságot, és a biztonságot növelő javítások kaptak helyet.

A javítócsomag egyelőre csak a főbb nyelveken (angol, német, spanyol, francia, japán) lesz elérhető, de hamarosan a helyi verziók is letölthetőek lesznek. A változások legnagyobb része a biztonságot érinti, a BitLocker segítségével már több meghajtót is titkosíthatunk, a kalózok dolgát nehezíti, hogy megszüntettek néhány jellemző támadási pontot. Emellett módosítottak az asztali keresőn is, a rendszer hatékonyabban működik az új csomaggal.

A Navigátor Zrt. informatikai igazgatója szerint a Microsoft sokat vár az SP1-től, hiszen sok vállalati ügyfele eddig azért nem váltott az új operációs rendszerrel, mert a hibáktól tartott.  Boros Péter szerint a javítócsomaggal a Vista már eléri azt a szintet, amely egy kritikus vállalati környezetben szükséges.

A Microsoft hamarosan megkezdi a javító CD-k kiküldését partnereihez, így az új OEM verziók már az SP1-et tartalmazzák. A jelenlegi felhasználó a Microsoft Update-en, vagy a Windows Update-en keresztül tölthetik le a szerviz csomagot, amely a megszokottnál kisebb, mindössze 400-500 megabájt lesz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.