BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Letiltják az internetről a letöltőket? Itt az új terv

Mint arról a Times című lap beszámolt, a brit kormány zöldkönyvben készíti elő a törvényjavaslatot, amely három lépésből álló szankciórendszerrel szorítaná vissza az illegális fájlcserélőket.

A tervek szerint a brit kormány rákényszerítené az internet szolgáltatókat arra, hogy lépjenek fel azok ellen, akik megsértik a szerzői jogokat azzal, hogy engedély nélkül töltenek le hang-, és képanyagokat az internetről. Bár a javaslat egyelőre csak zöldkönyv formájában létezik, és még nem öntötték jogszabályi formába, a szolgáltatók tiltakoznak, mondván: több milliárd eurós bevételkiesést jelentene számukra a lépés.

A Times értesülései szerint az illegális letöltésben résztvevő felhasználók először egy e-mailt kapnának, amelyben figyelmeztetnék őket a tevékenység beszüntetésére. Ha ezt követően újra megsértik a szerzői jogokat, ideiglenesen felfüggesztenék náluk az internet szolgáltatást. Ha a szankció lejártával újra kezdik a letöltést, a harmadik alkalom után felbontaná velük a szerződést a szolgáltató.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.