BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem imádjuk a HD-t: a hordozhatóság fontosabb a minőségnél

Miközben a gyártók egy része folyamatosan tökéletesíti eszközeinek megjelenítő képességét, a piaci tapasztalatok azt mutatják: a fogyasztók többsége szívesen feláldozza a felbontást a hordozhatóságért.

A tendencia a szórakoztatóipar számos ágában világosan kimutatható. Míg a mozijegyeladások a világ számos országában folyamatosan csökkentek az elmúlt években, a videómegosztó honlapok népszerűsége minden képzeletet felülmúl. Becslések szerint mintegy 65 ezer új videót töltenek fel a YouTube-ra naponta, a teljes videótár 100 milliós nagyságrendű.

A LoveFilm Európa legnagyobb online DVD kölcsönző weblapja. Mivel a DVD minőségű filmek nagy helyet foglalnak, és letöltésük is igen hosszú ideig tart, a site inkább kevésbé jó minőségben kínálja a filmeket, és látogatottsága folyamatosan növekszik. A iPod sikere is részben azt mutatja, hogy a hordozhatóság fontosabb a felhasználóknak, mint a tökéletes minőség, és ez nem kizárólag a zenére igaz. A fogyasztók nagy része olyan tenyérgépekkel, mobiltelefonokkal dolgozik, amelyek memóriája nem nagyobb 4 gigabájtnál, így nem csoda, ha előszeretettel választják a legismertebb DivX tömörítést a magasabb minőségű, helyigényes formátumok helyett.

Erre a tendenciára épített vállalkozást a Sling Media vállalat, amelynek Sling Boksz nevű berendezésével könnyen küldhetünk multimédiás anyagot a televízióról a hordozható számítógépünkre. Ugyanakkor a HD médiának sem áldozott le feltétlenül. Bár az eladások még mindig igen alacsony szinten vannak, a kereskedők szerint az ágazat lassan erősödik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.