BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Támadás a zenekalózok ellen – Elég volt a szaporodó illegális kínai letöltésekből

A három, zenét is forgalmazó óriásvállalat bíróság eljárást kezdeményez Kína legnépszerűbb keresőmotorja, a Baidu.com ellen, arra hivatkozva, hogy az oldal részt vesz a szerzői jogok megsértésében.

Az  International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) bejelentette: felszólítja a Baidu.comot arra, hogy távolítsa el a szerzői jogokat sértő hivatkozásokat találati listáiról. A legnagyobb multinacionális zeneforgalmazókat tömörítő szervezet mellett a stúdiók egyéni akciókat is indítottak a kínai kalózok megfékezésére. A Universal, a Sony, a Warner, és még két kisebb vállalat a Sohu.com Inc. ellen is eljárást indít a Sogu nevű keresőmotor miatt. Emellett a Yahoo kínai weboldala is retorzióknak nézhet elébe, miután nem vetette alá magát a kínai Legfelső Népbíróság ítéletének a szerzői jog megsértésével kapcsolatban.

Az IFPI vezetője, John Kennedy kijelentette: a kínai zeneipar együttműködést szeretne kialakítani a szolgáltatókkal, de az együttműködés nem jöhet létre a szerzői jogvédelem alatt álló zenék rendszeres ellopása mellett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.