BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brüsszeli áldás a mobiltévés szabványra

Az Európai Bizottság hétfőn jóváhagyta a DVB-H (Digital Video Broadcasting Handheld) nevű, mobil televíziózást lehetővé tevő műszaki szabványt - írja a hvg.hu az mTI alapján.

A mobil televíziózás piaca 2011-re elérheti a 20 milliárd eurós nagyságrendet, és világszerte mintegy 500 millió fogyasztóhoz juthat el. „Ahhoz, hogy a mobil televíziózás Európa szerte elterjedhessen, először stabil technológiának kell rendelkezésre állnia. Ezért örülök annak, hogy a Bizottság mai, a tagállamokkal és az Európai Parlamenttel szoros együttműködésben meghozott döntésével az EU a DVB-H-t a földi mobil műsorszórás elsődleges technológiájaként hagyta jóvá” - mondta Viviane Reding, az információs társadalomért és a médiáért felelős európai biztos.

A DVB-H jelenleg a legelterjedtebb mobil televíziózási szabvány Európában, jelenleg 16 országban a próbák és a forgalomba hozatal közötti szakaszban van. A DVB-H szolgáltatás Olaszországban már piacra került, és várhatóan még az idén bevezetik Finnországban, Ausztriában, Franciaországban, Svájcban és Spanyolországban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.