BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Világszerte terjeszkedik a Meta AI-chatbotja

A program hamarosan 21 országban lesz elérhető. A Meta AI-chatbotjának már most is 500 millió felhasználója van a Facebookon, az Instagramon és a WhatsAppon.

A Meta Platforms 21 új helyszínre, köztük az Egyesült Királyságba és Brazíliába terjeszti ki mesterséges intelligenciával működő chatbotját, ahol a közösségi médiaóriás jelentős számú felhasználóval rendelkezik - jelentette be a vállalat szerdán.

Meta, Joe Biden And Kamala Harris Photo Illustrations
A Meta AI-chatbotjának már most is 500 millió felhasználója van a Facebookon, az Instagramon és a WhatsAppon / Fotó: NurPhoto via AFP

A Meta AI, a vállalat chatbotja lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Facebook, Instagram, WhatsApp és Messenger alkalmazásokban beszélgessenek és ajánlásokat kapjanak. Emellett hangasszisztensként is elérhető a közösségi médiaóriás okosszemüvegében és vegyes valóság fejhallgatóiban.

Havonta csaknem 500 millió ember használja a Meta AI-t, és gyorsan a világ egyik legnépszerűbb szoftverjévé válik 

– mondta Mark Zuckerberg vezérigazgató a Bloombergnek.

A vállalat közleménye alapján a Meta AI szerdától lesz elérhető az Egyesült Királyságban, Brazíliában, valamint több más latin-amerikai és ázsiai országban, a bővítéssel párhuzamosan a chatbot új nyelvek támogatásával is bővül.

AI-ra fókuszál a Meta

Zuckerberg tavaly óta arra összpontosítja a vállalatot, hogy mesterséges intelligenciát építsen be termékeibe, és ezt a stratégia a közelmúltban a felhasználók számának növekedésében és a hirdetési sikerekben is kezd meglátszani.

Ez a váltás tetszett a befektetőknek, akik idén 67 százalékos emelkedést értek el a részvények árfolyamában, szemben az S&P 500-as részvényindex 20 százalékos emelkedésével.

Brutális bírságra számíthat a Meta az EU-ban

Brüsszel szerint a Facebook törvényt sért, és aláássa a riválisok piaci pozícióját ingyenes Marketplace-szolgáltatásával. A Meta emiatt akár több milliárd eurós bírságra számíthat, valamint az online piacterét is teljesen át kellene alakítania.

 

 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.