BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itthon is beindult a web 2.0

Magyarországon már az üzleti szférában is terjed az interaktív nethasználat – állapították meg a közelmúltban megrendezett, sorrendben a harmadik Web 2.0 szimpóziumon. A legnagyobb hazai vállalatok mindennapjaiban is jelen vannak már a blogok vagy például a 2.0-s eszközökre épülő intranet, de mára a magyar orvosok is több közösségi oldalon (például dokim.hu, mediq.blog.hu) oszthatják meg tapasztalataikat, kommunikálhatnak a betegekkel.

A szociológusok véleménye szerint jelentős hatással van a web 2.0 mindennapi életünkre, hiszen ma már percek alatt kapcsolatot teremthetünk bárkivel, akár meggondolatlanul is. Utóbbi kapcsán különösen fontos – tanácsolják az internetszakértők –, hogy akár tízig is elszámoljunk, mielőtt egy kényes témájú SMS-t küldünk. A közösségi oldalakat is okosan kell használnunk, amikor képeket teszünk közzé vagy bejelölünk valakit ismerősnek. A hazai üzleti élet meghatározó szereplői szerint bár sok olyan projektötlet van, amelybe érdemes lenne befektetni, ezek többségét azonban nem megfelelően menedzselik.

Manapság már mindenkinek van mobiltelefonja (amelyre SMS-eket fogadhatunk), mindenkinek van e-mail címe, mindenki rengeteg időt tölt a neten (vírusmarketing, vírusvideók), de mégis elsősorban a személyreszabottság és a felhasználói igények számítanak. Ha a tartalomgyártók és -szolgáltatók nem azt nyújtják, amire a felhasználónak szüksége van, bárki könnyen le is tilthatja őket – így pedig kárba veszhet a fejlesztésre szánt idő és pénz. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.