BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Képlopás a Facebookon: egyre több biztonsági résre derül fény

Az elmúlt héten a népszerű közösségi internetes oldal újabb módszereket tárt a nyilvánosság elé, amelyek segítségével a felhasználók megvédhetik adataikat az illetéktelenektől. A biztonsági intézkedések ellenére egy informatikusnak sikerült jogosulatlanul hozzáférnie egyes képekhez.

Mint arról az AP beszámolt, hétfő délután kaptak információt egy kanadai informatikustól arra vonatkozóan, hogy sikerült feltörnie a Facebook védelmét, és illetéktelenül hozzáférnie a felhasználók által feltöltött képekhez. A közösségi oldal fenntartói folyamatosan dolgoznak azon, hogy a site-ot biztonságosabbá tegyék, ezért rendszeresen küldenek javaslatokat 67 millió felhasználójuknak arról, hogy óvhatják meg személyes adataikat.

A vancouveri informatikus támadására azonban már a legújabb biztonsági információk nyilvánosságra hozatala után került sor. Miután a hírügynökség értesítette a Facebook csapatát, a vállalat szóvivője szerint a hibát egy órán belül megszüntették. A hackelési módszer igen hatásosnak bizonyult az AP riporterei szerint, akik Paris Hilton személyes képeitől kezdve a Facebook egyik alapítójának 2005-ös fényképalbumáig a legkülönbözőbb személyes adatokba pillanthattak be a segítségével.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.