BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leárazza az Xboxot a Microsoft – Irány az európai piac!

A konzolok háborújában a Microsoft új fegyverrel veszi fel a harcot a Nintendó, és Playstation ellen: minden modelljének árát 80 euróval csökkenti Európában.

A leárazást követően március 14-től a 20 gigabájtos Xbox 360 270 euróba (71 700 forint), a 120 gigabájtos Elite verzió 370 euróba (98 200 forint), az alapszintű Arcade modell pedig 200 euróba (53 000 forint) kerül majd, ez minden modell esetében 80 eurós árcsökkenést jelent. Chris Lewis, a társaság alelnöke a Newsfactor.com-nak elmondta: az alapfelszereltségű Xbox ezzel Európában olcsóbb lesz, mint a Nintendo Wii vagy a PS3, a Microsoft ezzel a lépéssel az európai tömegpiac irányába fordul.

A Gartner elemző cég szakértője szerint ez a lépés egyértelműen azt mutatja, hogy a Microsoft az erős versenyben is igyekszik megtartani vezető pozícióját a konzolok piacán az öreg kontinensen. Az agresszív üzletpolitikának kedvez, hogy euróban határozhatja meg az árakat, a csökkentést pedig valószínűleg lereagálja majd két riválisa is – vélte az elemző.

A piac folyamatosan figyeli a videójátékok piacát, amelyen a három versengő fél eltérő mértékben osztozik. Az iSuppli elemző vállalat szerint ebben az évben a Nintendo rendelkezik majd a legnagyobb részesedéssel, a Sony Playstationje azonban könnyen utolérheti, különösen, hogy vetélytársával ellentétben beépített Blu-ray lejátszót is tartalmaz. Az iSuppli ebben az évben a Playstation számára jósolta a legnagyobb növekedést, míg a Microsoftot második helyre sorolta. A felmérés azonban az árcsökkentés bejelentése előtt készült.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.