BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Összefog a Yahoo és a Google – Közös kódolást az interneten!

Az Open Social Foundation nevű új szervezet célja, hogy rávegye a csatlakozó fejlesztőket arra: olyan kódolással dolgozzanak, amely más weboldalak számára is értelmezhető. A Yahoo-n és a Google-on kívül a MySpace is csatlakozott a kezdeményezéshez.

A nemrég alapított Open Social Foundation olyan kép-, és videómegosztó alkalmazásokat hoz létre, amelyek "webszerte" értelmezhetők, és használatuk nem korlátozódik egyetlen honlapra. A csatlakozó vállalatok elfogadják, hogy kódolásukat mások is feldolgozhatják, ez nagyobb szabadságot jelent az internetezők számára, akiket így nem korlátoz az, hogy éppen milyen készülékkel vagy szolgáltatóval dolgoznak - írj az AP.

A csoport tagjai jelenleg a Google-, a Yahoo, a MySpace, a Friendster, a hi5, a LinkedIn, a Ning, a szintén a Google tulajdonában lévő Orkut, és a Bebo, amelyet a Time Warner most készül megvásárolni. Elemzők szerint az a tény, hogy a legnépszerűbb közösségi portál, a MySpace is az alapítvány tagja, nyomást gyakorol majd a Facebookra. Az ágazat második legnagyobb szereplőjének csatlakozása azonban még nem tekinthető biztosnak, hiszen a Facebook igen nagy sikerrel vette rá a fejlesztőket arra, hogy kizárólag a számára írjanak alkalmazásokat.

A platformot alkotó cégek azt szeretnék elérni, hogy a jövőben az Open Social alapjaira épüljenek az új programok, amely így biztosíthatja, hogy a szellemi javak mindenki számára elérhetőek legyenek. A tagok kijelentették: a kezdeményezés átlátható jogi útmutatást ad az internettel kapcsolatos technikai és jogi kérdésekben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.