BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szikrázó iPodok – kivizsgálják az akkumulátorokat Japánban

Az Apple márciusban jelentette a japán Kereskedelmi és Gazdasági Minisztériumnak az iPod Nanoval kapcsolatos problémát, amely valószínűleg a lítium-ion akkumulátor meghibásodásával függhet össze.

Egész pontosan az iPod Nano MA099J/A  típusról jelentették Japánban, hogy feltöltés közben szikrázik. Az Apple nem kommentálta az esetet, az illetékes minisztérium azonban felszólította a céget arra, hogy vizsgálja ki a problémát, és az eredményekről tegyen jelentést. Mintegy 425 ezer ilyen típusú iPodot szállítottak Japánban, azt azonban nem lehet tudni, hogy ezek közül mennyit adtak el, és mennyi maradt a kereskedők raktáraiban – tudósít az AP.

A meghibásodást valószínűleg okozó lítium-ion akkumulátorok az elmúlt időszakban notebookok esetében is számos gondot okoztak, az Apple készülékeket azonban eddig csak az akkumulátorok elhasználódása miatt kellett cserélni, tűzesetek mostanáig nem fordultak elő.

Ezidáig a Sony, a Lenovo, és a Dell noteszgépek akkumulátoraival kapcsolatban jelentették, hogy hajlamosak a túlmelegedésre, és ezért tűzveszélyesek, a lítium-ion akkumulátorokat azonban továbbra is szívesen használják, mert aránylag kis helyen képesek nagy energiamennyiség tárolására.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.