BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Windows Vista SP1 – most már tényleg itt van

Március 18-án végre valóban debütál a Windows Vista első szervízcsomagja - legalábbis annak első, egyelőre csak öt nyelven elérhető változata. A többi nyelv később jön, talán a várt teljesítménynövekedés is - eddig kevés pluszról hallani.

Megbízhatónak ítélt források szerint holnap debütál a Vista első szervízcsomagja, a régen várt SP1: igaz, már február óta tesztelhető, de a Microsoft Download Centeren és a Windows Update-en keresztül csak most válik elérhetővé.

A csomagban elsősorban hibajavítások és teljesítményfokozó finomítások szerepelnek - elvileg. Az eddigi visszajelzések szerint ugyanis lényeges sebességnövekedés vagy kompatibilitás-javulás nem jellemzi a szervizelt rendszert sem. Ellenben a BitLocker már képes lesz több meghajtót is titkosítani.

A késés oka bizonyos hardverelemek viselkedése a Microsoft szerint – bizonyos hardverelemek mellett telepítve a rendszert az folyamatosan újraindul. A gyártóknak pedig adnak egy kis időt a hibák kijavítására - addig pedig nem ajánlja fel a Vista a frissítést, ha ilyen hardvert is irányítania kell.

A frissítés egyelőre csak kézi irányítással indítható el, az automatikus update egy hónap múlva lesz elérhető - várakozások szerint akkor már minden nyelven. Sőt, ezzel egyidejűleg a rendszer árát is lejjebb viszik: az Ultimate ára 80 dollárral csökken, az upgrade verzió pedig 40 dollárral lesz olcsóbb. A Home Premium ára harminc dollárt esik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.