BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A sztrájk idején felértékelődik a távmunka szerepe

A Computerworld és a Figyelő informatikai vezetők és döntéshozók számára rendezett konferenciáján szó esett többek között a BKV sztrájkról is. Takács Tibor, a Vezető Informatikusok Szövetségének elnöke szerint az informatikai vezetők számára is tanulsággal szolgálnak ezek a napok.

- Mivel sok dolgozó nem tud időben beérni munkahelyére, ismét felértékelődik a távoli elérés szerepe, a távmunka fontossága. Ugyanakkor az informatikai vezetőknek egyben kihívást jelent, hogy napok, vagy akár órák alatt is reagáljanak az efféle gyorsan változó helyzetekre - mondta Takács Tibor.

A konferencia fókuszában az informatikai vezető (chief executive officer – CIO) szerepének átalakulása, az őt érő kihívások állnak. „A változás globálisan is megfigyelhető, egyre inkább stratégiai, döntéshozói, költségvetési feladatok hárulnak a CIO-kra, és megszűnnek csupán az infrastruktúra felelőseinek lenni” – mondta Ray Schmidt, a nemzetközi CIO Executive Council vendégelőadója. A Hewlett-Packard Magyarország vezérigazgató-helyettese, Czinege László elsősorban a környezetvédelem fontosságát emelte ki. Mint mondta, a Zöld IT gondolatának ki kell lépnie a marketing szlogenek mögül. Kevesebbet fogyasztó szervertermekre, PC-kre és notebookokra van szükség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.