BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bill Gates máris az új Windows-ról beszél

Gates az Inter-American Development Bank fórumán egy kérdésre válaszolva jelentette ki: az operációs rendszer új verziója már a következő évben várható.

A Microsoft illetékesei azonban azt állították: a Windows 7 előreláthatólag csak 2010-ben jelenik meg, három évvel a Vista piacra dobását követően. A szóvivő szerint Gates tehát csakis az előzetes bemutatóról beszélhetett, amikor a jövő évet említette - írja a BBC. Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az új termékek megérkezési idejét illetően a cég többször is túlzottan optimistának bizonyult.

A Microsoft alapítója, és volt vezetője elmondta: rendkívül lelkes az új Windows-ban megjelenő változásokkal kapcsolatban. Részleteket nem árult el arról, hogyan bővül az operációs rendszer. Az viszont biztosnak tűnik, hogy az óriáscég Milestone 1 néven már kifejlesztette a Windows 7 első tesztverzióját, és legnagyobb klienseinek már el is küldte tesztelésre.

Az Ars Technica elemzőcég munkatársa szerint legalább egy évet vesz igénybe, ameddig az úgy nevezett végső szoftverváltozat valóban a boltok polcaira kerülhet. A Microsoft gyakorlatából kiindulva arra következtetett, hogy a felhasználóknak még legalább két évet kell várniuk, amíg hozzájuthatnak a Windows 7-hez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.