BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Busdest: Brutálisan egyszerű trójai vírus

A Busdest trójai működési elve egyszerű: szinte minden állomány tönkretesz, amihez hozzáfér, nem törődve azzal, hogy a számítógép a fertőzést követően is használható maradjon.

A Busdest Ennek a különböző meghajtókon elérhető egyes állományokat megfertőzi, a fájlok első részét pedig felülírja a saját kódjával. Ezáltal a fertőzött állományok használhatatlanná válnak, és a rendszer stabilitása is jelentősen romolhat.

A Busdest trójai a saját állományait végül eltávolítja, azonban a fertőzött fájlok helyreállítása csak biztonsági mentések segítségével kivitelezhető. Ezért a trójai ellen mentések készítésével és víruskeresők alkalmazásával lehet védekezni. A megelőzés ebben az esetben különös fontosságú – írja a HardwareOC.

Amikor a Busdest trójai elindul, számtalan virtuális meghajtót, és fájlt hoz amelyeket "a_a_a"– nak nevez. A hálózati meghajtókon különböző fájlokat keres, illetve módosít. Minden kiszemelt állomány első 1110 bájtját felülírja. A fájlok későbbi helyreállítása csak biztonsági mentésekből lehetséges. Az előzőekben létrehozott "a_a_a" nevű állományokat a trójai végül eltávolítja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.