BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csak nagyon-nagyon óvatosan a közösségi portálokkal!

A vírusvédelmi rendszereket forgalmazó vállalat közleménye szerint a keresőmotorokat, böngészőket, és közösségi portálok használói számtalan rosszindulatú támadásnak teszik ki magukat.

A kijelentés az internetes biztonsági cégek konferenciáján hangzott el, ahol más szoftvergyártó cégek is kifejezték aggodalmaikat az új típusú támadásokkal kapcsolatban – tudósít a USA Today.

Billy Hoffman, a Hewlett-Packard Security Labs vezetője szerint a közösségi oldalakba fektetett bizalmat áshatják alá a hacker támadások, amelyek az egyszerű adatlopásnál jóval komolyabb mértéket öltöttek az utóbbi időben. A szakértő elmondta: míg korábban a vírusokat elsősorban e-mail útján próbálták eljuttatni az áldozathoz, most legális honlapokba építik be a rosszindulatú alkalmazásokat.

A támadásoknak nem csak a súlyossága, de a gyakorisága is növekszik. Míg 2006-ban alig több mint 125 ezer betörési kísérletet regisztráltak, addig 2007-ben már több mint 700 ezer rosszindulatú akció szerepelt a Symantec nyilvántartásában.

Hoffman szerint elmúlt az az idő, amikor csak a pornográf-, vagy a piramis játékokat hirdető weblapok tartalmaztak rosszindulatú kódokat. Az elmúlt időszak megmutatta, hogy a hackerek a megbízhatónak tartott honlapokra koncentrálnak, támadások érik többek között a Facebookot, és a Google-t is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.