BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egységes mobiltöltő minden típushoz – Álom!

Stravosz Dimasz EU környezetvédelmi biztos Hegyi Gyula interpellációjára írt válaszában elismerte, hogy a mobiltelefonok, és egyéb mobilkészülékek töltőinek harmonizálása valóban az elektronikus hulladék mennyiségének csökkenéséhez vezethetne, és a felhasználóknak nem kellene különféle töltőket magukkal vinniük az általuk használt készülékekhez.

Hegyi Gyula Európai parlamenti képviselő az elektronikus hulladék csökkentése érdekében nyújtott be interpellációt az EU környezetvédelmi biztosához. A biztos kiemelte: az egységesítés előírására még várni kell, ugyanis a készülékek különböző feszültségtartományban működnek. Egy olyan töltő, ami a különböző akkumulátorokhoz egyformán alkalmas, vagy nagyon lassan, tizenkét óráig töltene, vagy pedig tűz és robbanásveszélyes lehet. Hegyi Gyula szerint ezért a töltők harmonizációjának előfeltétele hosszabb távon a készülékek, az akkumulátorok harmonizációja – írja az SG.hu.

A magyar képviselő kérdésére a környezetvédelmi biztos ugyanakkor kijelentette, hogy bizonyos mértékű harmonizációra lehetőség nyílik, és az iparág jelenleg dolgozik a kisméretű mobilkészülékekhez való olyan töltők önkéntes szabványán, amelyek mini-USB-csatlakozón alapulnának.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.