BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Grand Theft Auto: a kritikusok magasztalják, a szülők aggódnak

A GTA IV. érkezését óriási várakozás előzte meg, a kritikusok pedig nem csalódtak, a játék szinte kizárólag dicsérő véleményeket kapott. Egyes civil szervezetek azonban arra hívják fel a szülő figyelmét, vegyék komolyan a korosztály besorolást.

A GTA negyedik része éjféltől kapható Nagy Britanniában is, és várhatóan elnyeri a leggyorsabban fogyó számítógépes játék címet.

A fogadtatás egyelőre teljes mértékben pozitív: a Eurogamer az év játékának kiáltotta ki, a New York Times szerkesztője szerint a GTA új mélységet ad az interaktív szórakoztatásnak. Azonban em mindenki fogadja örömmel az autótolvaj játék folytatásának megérkezését.

A szoftvert az Egyesült Királyságban 18, az Egyesült Államokban 21 év felettieknek lehet értékesíteni, az amerikai bírálók külön hangsúlyozták, hogy a játék nem való 17 éven aluliaknak. A besorolást felügyelő ESRB és a National Institute on Media and Family közös nyilatkozatban sürgette a számítógépes játékok korosztályi besorolásának szigorú figyelembevételét.

A GTA megjelenése óta számos vihart kavart. A legújabb rész piacra dobásakor a szaklapok írói arra panaszkodtak, hogy nem tesztelhették előre a játékot, azt ugyanis a hivatalos bemutató előtt csak a forgalmazó Rockstar székházában tekinthették meg. A GTA sorozat teljes eladási példányszáma meghaladja a 70 milliót, ugyanakkor erőszakos jellege miatt már korábban is érte kritika.

Legutóbb akkor került a figyelem középpontjába, amikor hackerek feltörték a programot, és egy hivatalosan nem elérhető mini szex-játékot fedeztek fel a GTA San Andreas játékban. A Hot Coffee-nak nevezett crack eredményeképpen a programot egy időre levették az amerikai polcokról, hogy új, ezúttal 18 év felettieknek szóló jelzéssel lássák el - olvasható a BBC-n.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.