BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hálózati trendek a kkv-knál

A magyarországi kis- és középvállalatok nagy része már rendelkezik az alapvető hálózati infrastruktúrával, ezeket azonban ma még elsősorban az alapfunkciókra használják, a fejlett technológiák terén jelentős a lemaradásuk. A hazai kkv-k 2005 óta nagy arányban építették ki a helyi (LAN-) és nagy kiterjedésű hálózati (WAN-) infrastruktúrát. A következő évre az érintett vállalkozások egyötöde tervezi helyi hálózatának korszerűsítését – derül ki a Cisco által megrendelt felmérésből.

E szerint bizonyos technológiák elterjedtsége még alacsony, például csupán a vállalatok 14 százaléka alkalmaz VoIP-megoldásokat, 40 százaléknak van távoli hozzáférési lehetősége és 8 százalék használ az adatközpontjában tárolóhálózati (SAN-) technológiát. A következő egy évre tervezett IT-beruházások esetén a válaszadók 11 százaléka tervezi a távoli hozzáférés bevezetését, 8 százalék kíván a jobb hálózati biztonság érdekében virtuális magánhálózati (VPN-) megoldásokat meghonosítani, és 12 százalékuk tervez VoIP-ot bevezetni. vg

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.