BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jogtiszta szoftvereket használnak-e a kormányzati szférában?

Egyelőre senki sem ellenőrizte, valóban jogtiszta szoftvereket használnak-e itthon a kormányzati szférában - idézi a Híradó a Magyar Hírlapot.

 A kormányszóvivői iroda szerint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal és az Állami Számvevőszék vizsgálódhat ebben az ügyben.

Előbbinek azonban nincs ilyen hatásköre, utóbbi pedig csak az állami vállalatok pénzügyeit és az állami gazdálkodást ellenőrzi.


Sarlós Gábor, a nemzetközi üzleti szoftverszövetség szóvivője úgy véli: a kormányzati szerveknél nem vállalnak kockázatot, egy-egy illegális számítógépes programmal olyan vírusok kerülhetnének ugyanis a rendszerbe, amelyekkel összeomolhatna az államigazgatás teljes informatikai rendszere. A szakember ugyanakkor nem zárta ki, hogy az állami vállalatoknál előfordulhatnak illegális szoftverek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.