BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lefagyások Windows alatt – Nem a Microsoft a főbűnös

Az Ars Technica felmérése szerint négy céghez köthető a Windows Vista alatt előforduló programhibák kétharmada A Microsoft is köztük van, ám a gondoknak csak 17,9 százalékáért okolható.

A Windows Vista megjelenésével komoly bajban voltak a fejlesztők és a felhasználók is. Előbbiek - habár az operációs rendszer fél évtized alatt került csak kiadásra kész állapotba - nem tudtak időben felkészülni az architektúra váltásra, aminek következtében megbízhatatlanná vált a programok, hardvereszközök egy része. Ebből kifolyólag az ostor a korai váltókon csattant: a lelkesen átálló felhasználók számos esetben magukra maradtak összeomló Windows-ukkal - írja a Terminal.hu


Az elmúlt szűk másfél évben komoly javulás következett be e téren - mind a Microsoft, mind a külső fejlesztők komoly energiát fektettek abba, hogy helyreállítsák a vásárlók bizalmát az operációs rendszerrel kapcsolatban. A Vista bevezetésével kapcsolatos megrázkódtatások után, csak  az SP1 okozhat inkompatibilitási problémákat.

Az Ars Technica azt mérte fel, a Windows-ban előforduló hibák közül melyikért kit terhel a felelősség. Négy nagy céghez köthető a problémák kétharmada (64,8 százaléka), foglalta össze a témát a vállalat. Az Intel 8,8, az Ati 9,3, a Microsoft pedig 17,9 százalékkal részesedik a tortából. Az élen pedig az Nvidia végzett, amely egymaga felelőssé tehető a problémás esetek majdnem 29 százalékáért. Ezen felül a korábbi lefagyások 17 százalékánál nem volt egyértelmű, hogy melyik vállalat okozta a problémát, míg a kisebb esetben előforduló összes többi fejlesztő a lefagyások, összeomlások 18,5 százalékáért felel.

a gondoknak csak 17,9 százalékáért okolható.Terminal.hu A Windows hibák aránya az okozó cégek szerint -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.