BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milyen irányt mutatnak a multik?

„Úgy gondolom, a magyar informatikai piacon egyaránt megtalálhatják az üzleti lehetőséget a multinacionális cégek és a helyi szállítók is, csak megfelelően kell meghatározniuk a helyüket és a szerepüket. Az általános, széles körben használt szoftvereket (pl. ERP-, CRM-rendszerek) a multinacionális vállalatok hatalmas erőforrásokkal, nemzetközi tapasztalatokkal és nagyszámú ügyféllel a hátuk mögött fejlesztik és értékesítik.

A magyar cégeknek azonban kiváló lehetőségek kínálkoznak az olyan megoldások fejlesztésében, ahol különösen fontos a helyi igények és sajátosságok figyelembevétele – mint például egy bérszámfejtő rendszer vagy házipénztár –, vagy egy-egy specializált területet, iparágat szolgálnak ki, ahová a multik nem kínálnak megoldást.

Emellett a magyar informatikai vállalatok üzlethez és bevételekhez juthatnak a nagy szállítók megoldásaihoz kapcsolódó szolgáltatásokból a tanácsadás, a bevezetés, az oktatás területén is.”


A szerző az Oracle Hungary Kft. ügyvezetője


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.