BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

13,5 ezerrel csökkent a vezetékes telefonok száma áprilisban

Az idén áprilisban 1,4 millió fölé emelkedett a vezetékes szélessávú előfizetések száma, miközben folyatódott a vezetékes telefonvonalak számának lassú csökkenése - közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság.

Az NHH gyorsjelentése az egykori monopolszolgáltatók, a vezető alternatív szolgáltatók, és a négy legnagyobb kábeltelevíziós társaság önkéntes adatközlésére épül. A hagyományos telefonvonalon szélessávú ADSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma áprilisban 0,5 százalékkal 766 ezer fölé emelkedett. Az ADSL növekedési üteménél lényegesen gyorsabban, áprilisban 2,99 százalékkal bővült a kábelmodemes előfizetések száma. A gyorsjelentésben szereplő négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató (UPC, T-Kábel, Fibernet, DIGI) szélessávú internet-előfizetőinek száma a hónap végén 460 ezer volt, és mivel a négy cég részesedése a teljes kábelmodemes piacon mintegy 70 százalék, így a szélessávú internetszolgáltatásra kábeltelevíziós hálózaton keresztül előfizetők száma országosan 648 ezer körül volt április végén. Az ADSL- és kábelmodemes előfizetések száma a hónap végén 1,414 millió volt Magyarországon, az egy évvel korábbi 1,107 millió és a 2007 végi 1,327 millió után.
 
Áprilisban a bekapcsolt vezetékestelefon-vonalak száma 13,5 ezerrel 3 millió 211 ezerre csökkent. Ennek megfelelően a 100 lakosra jutó hangátviteli csatornák száma a márciusi 32,11-ről 31,98-ra, a háztartások telefonellátottságának aránya 63,96 százalékról 63,68 százalékra csökkent – írja a gondola.hu.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.