BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Windows Media Center megtiltja a TV műsor rögzítését

A Microsoft szóvivője a bejelentette: az operációs rendszerhez tartozó új média center program valóban megakadályozza, hogy a felhasználó rögzítsék az adásokat, ha csak erre kifejezetten nem ad engedélyt a kiadó.

A Windows Media Centerrel kapcsolatban számos amerikai felhasználó arra panaszkodott, nem tudja rögzíteni az NBC Universal hálózatában közvetített televíziós adásokat.

"A Microsoft alkalmaz olyan technológiákat a Windows-ban, amelyek az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) által hozott szabályokon alapulnak."– nyilatkozta a Cnetnek nemrég a vállalat egyik szóvivője. "Ennek a rendelkezésnek a részeként a Windows Media Center értelmezi és figyelembe veszi a távközlési cégek és tartalomtulajdonosok által meghatározott tartalomterjesztési– és felhasználási szabályokat." Röviden: az operációs rendszer blokkolhatja a felhasználókat azoknak a televíziós adásoknak a rögzítésétől, amelyekre a tulajdonos nem adja áldását – írja a Terminal.hu.

Az ügy érdekessége, hogy az FCC egyszer már foglalkozott a digitális tartalmak jogtulajdonosainak kéréseit jelző úgy nevezett broadcast flagekkel. A vizsgálatot követően médiumokat felügyelő testület úgy döntött, a szoftvergyártók nem kötelezhetőek a bevezetésre, vagyis a Microsoft önkéntes alapon teljesíti a kiadó óhaját.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.