BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Windows Vista sérülékenyebb, mint állítják?

A PC Tools statisztikái szerint a Windows Vista biztonságosságát tekintve nem teljesít olyan jól, mint azt a Microsoft állítja. A cég az elmúlt hat hónapban a Vista felhasználók 27 százalékánál talált vírust.

Az ausztrál PC Tools saját ThreatFire felhasználói adatbázisának visszajelzéseiből készítette statisztikáját, mely szerint 58 ezer, Vistával telepített számítógépen találtak legalább egy kártékony programot az elmúlt hat hónap során. Ez a mennyiség az összes felhasználó 27 százalékát tette ki – írja a HWSW. A cég adatbázisába több mint másfélmillió Windowsos számítógép jelent folyamatosan, melyeknek 12,6 százaléka, 190.692 számítógép vistás.

A több mint 190 ezer számítógépen összességében 121.380 kártékony programot regisztráltak. Ez kevesebb, mint az XP felhasználók esetében, de a számok szerint a helyzet sokkal rosszabb, mint ahogyan azt a Microsoft állítja. A PC Tools újabb statisztikáit a Microsoft korábbi cáfolatára válaszul tette közzé, egy héttel ezelőtt a cég azt állította, hogy a Vista legalább annyira sebezhető sérülékenységeken keresztül, mint a Windows 2000.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.