BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tesztmániások, figyelem! – Május végén jön a Firefox 3.0

A nyílt forrású böngésző mögött álló szervezet mintegy 1,2 millió felhasználóhoz szeretné eljuttatni a kiadásra jelölt előzetest, hogy a lehető legtöbb visszajelzést, észrevételt gyűjtsék be a végleges verzió júniusra ígért megjelenése előtt.

Jelenleg úgy tűnik, a Firefox 3.0 fejlesztési ciklusában mindössze egyetlen RC lesz, amelyet közvetlenül a végleges verzió követ majd. Mike Schröpfer fejlesztési vezető azonban a Mozilla.dev.planning fórumban leírta, hogy amennyiben komoly hibára akadnak, akkor több Release Candidate verzióra is szükség lehet.

A nyílt forrású böngésző legújabb változatának fejlesztése nem kimondott sikertörténet: a programnak az eredeti tervek szerint már tavaly meg kellett volna jelennie. A számos új szolgáltatás mellett átszabott kezelőfelülettel is felvértezett böngészőból szokatlanul sok, összesen öt bétaváltozatot adtak ki, a legutóbbit hat hete jelentették meg. Ha valaki a Firefox 3 bétáját használja, annak a böngészője automatikusan frissülni fog az új változatra.

Közben elkezdtek szivárogni az első információk a Firefox 4-ről, vagy legalábbis a tervezett újításokról. Chris Beard, a Mozilla alelnöke egy interjúban fellebbentette a fátylat többek között a Prism technológiáról, amely az offline is működő webalkalmazások fejlesztését hivatott segíteni. A cél az, hogy bármilyen weboldal vagy alkalmazás elérhető legyen akár a böngészőn kívül is, akár egy telepített szoftver – írja a HWSW.

Előzmények

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.