BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az alapoktól kell indítani az it-védelmet

Vissza az alapokhoz! – összegzi a legfontosabb tennivalót a vállalatok számára az informatikai biztonság növelése érdekében Ray Stanton. A BT szakértője szerint megfelelő eljárásrendeket kell kialakítani és azokat következetesen betartani, hogy elkerülhessük az egyre gyakoribb internetes támadásokat. Önmagában még ez is kevés, rendkívül fontos az is, hogy a cégek meggyőződjenek arról, tényleg működik-e a kidolgozott megoldás – tette hozzá Ray Stanton. Nem szabad elhanyagolni a felhasználók oktatását sem, és meg kell értetni a cégvezetőkkel is, mire van szüksége a szervezetnek, elsősorban üzleti szempontból, hogy meghozhassák a helyes döntéseket a védelem megerősítésére. Erre pedig egyre égetőbb szükség van, hiszen a világhálóról mind több fenyegetés leselkedik a felhasználókra. Nemcsak a veszélyek száma nő, de gondosan kidolgozott, intelligens támadásokkal kell szembenézniük a felhasználóknak.

Az e-bűnözés napjainkra globális jelenséggé vált, olyannyira, hogy a Gartner piackutató cég jelentése alapján ez a tevékenység már nagyobb bevételt hoz, mint a kábítószer-kereskedelem.

Tovább bonyolítja a védekezést Ray Stanton elmondása szerint, hogy egyre szervezettebbé válnak az internetes bűnözők. A világhálón már léteznek olyan szervezetek, amelyek más bűnözőknek kínálják fel a szolgáltatásaikat, így azok akár számítógépes tudás nélkül is garázdálkodhatnak a világhálón.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.