BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ötkarikás trükkök, hétpróbás csalók

Kiugró menynyiségű levélszeméttel, vírussal és adathalász támadásokkal számolhatunk a napokban kezdődött ötkarikás játékok kapcsán – figyelmeztet az informatikai biztonsági piac meghatározó szereplőjének számító Symantec. Az eseményt megelőző napokban a magukat a pekingi olimpiai bizottság által küldöttnek álcázó csaló üzenetek arról értesítették a címzetteket, hogy nyertek az olimpiai sorsjátékon, és arra kérték őket, hogy a csalinak szánt nyereményük iránti igényüket egy válasz e-mailben jelentsék be.

Sok, nagy sporteseményhez kapcsolódó weboldal esett már áldozatul olyan támadásnak, hogy az odalátogató számítógépére kártékony program töltődött le. Ezek a webhelyek nem feltétlenül a hivatalos oldalak, hanem chatfórumok és más, a sportesemény megbeszélését szolgáló site-ok. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.