BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megint üzlethez jutott a Lufthansa Technik - Airbusokat javítanak Budapesten

A Lufthansa Technik Budapest Kft. 2008. szeptember 26-án 3 éves időtartamra szóló, 20 darab Airbus A320 típusú repülőgép nagyjavításról szóló szerződést írt alá az Austrian Airlines-szal. Ez már a második megállapodás a két vállalat között, amelyek először 2003-ban döntöttek az együttműködés mellett - tudtuk meg Szomora Sándor vezérigazgató-helyettestől.

"A 2001-ben történt megalapítását követően az Austrian Airlines-tól kaptuk az első, Lufthansa Csoporton kívüli megrendelésünket. Ennek köszönhetően az Austrian Airlines-szal igen különleges kapcsolatot építettünk ki.” – mondta Elmar Lutter, a Lufthansa Technik Budapest 2008. szeptember 1-je óta hivatalban lévő vezérigazgatója. A kft vegyes vállalatként működik, a Lufthansa Technik AG 85%-ot, a Malév Zrt. 15%-ot birtokol. Napjainkban 350 alkalmazott évente közel 30 millió euró értékben végzi el az Airbus A320 és a Boeing 737 típuscsaládba tartozó keskenytörzsű repülőgépek nagyjavítását a Lufthansa Csoporthoz tartozó, illetve azon kívül eső megrendelők számára.

A Lufthansa Technik Csoport a világ egyik vezető, az eredeti gyártótól független, repülőgépekkel kapcsolatos műszaki szolgáltatásokat biztosító vállalata. Közel 25 000 alkalmazottat foglalkoztat 29 európai, ázsiai és egyesült államokbeli leányvállalatánál, 2007-ben 3,6 milliárd euró forgalmat ért el. Nemzetközi engedéllyel rendelkező javító, gyártó és fejlesztő szervezetként a repülőgépek és berendezéseik –ideértve a hajtóműveket is- felújításának, karbantartásának, javításának és átalakításának teljes szolgáltatási spektrumát lefedi.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.