BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Spórolós vállalati utazók

A magasabb kategóriás hotelek helyett olcsó, a szakmában csak budget hotelekként emlegetett szállodákban éjszakáznak többnyire az üzleti turisták. A kedvezőtlen gazdasági körülmények még erősítik ezt a folyamatot, hiszen – míg a szabadidős turisták kihagyhatnak egy-egy nyaralást – az üzleti utazók nem tehetik meg, hogy ne utazzanak el.

Georg Folian, a Warimpex AG osztrák ingatlanfejlesztő csoport igazgatóságának tagja többek között ezért lát lehetőséget a magyarországi budget hotel piacon. Az üzleti utazók idejük nagy részét a szállodán kívül töltik, és csak aludni térnek be a hotelekbe. Ha a cégeknek spórolniuk kell, akkor senki sem gondol uszodára vagy szaunára, csak arra, hogy legyen hol aludni – magyarázza a szakember.

Az üzleti utazók között is vannak különbségek – hangsúlyozza Deák Imre, a Danubius Hotels Nyrt. elnök-vezérigazgatója. A felső vezetők, akik általában a magasabb kategóriás hotelekben szállnak meg, nem valószínű, hogy a jövőben a spórolás miatt alacsonyabb kategóriába szorulnak. Hozzátette, a közép- és alsó vezetők esetében lehet szó egyfajta racionalizálásról, ám ez nem befolyásolhatja jelentősen az üzleti utazók számát az öt- és négycsillagos házakban. VG

Felmérés

A Barclaycard Business Travel legutóbbi felmérése szerint a brit hivatásturisták jó része az ár alapján választja ki, milyen osztályon utazik.

Bár a magas minőségű szolgáltatásokba renge-teg pénzt ölnek a légitársaságok, még mindig a hagyományos turista-osztály a legnépszerűbb.

Bár a magas minőségű szolgáltatásokba renge-teg pénzt ölnek a légitársaságok, még mindig a hagyományos turista-osztály a legnépszerűbb.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.