BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szolgáltatásalapú üzleti utazásszervezés

Az árak mellett egyre inkább a szolgáltatások minősége határozza meg, melyik cég milyen üzleti utaztatót választ. A szervezés bonyolultsága miatt az utazási irodák jelentős, akár 10-15 százalékos megtakarítást is elérhetnek egy-egy vállalati út összeállításával – hangsúlyozta lapunknak Simon András, a Chemol Travel ügyvezető igazgatója. Az alapvető tényező, amely megkülönböztet egy szabadidős és egy hivatásturistát, az az idő: az üzleti utazóknak drága az idejük, és nem mindegy, hogy a reptérről mennyit kell utazni egy tárgyalásra, illetve, hogy mennyire rugalmasak a járatok.

Az üzleti utaztatás bővülő szegmens, így egyre több utazási iroda nyit a piac felé, amelynek értéke Magyarországon a becslések szerint évente 200 milliárd forint körül mozog. A forgalom 80-90 százalékát a legnagyobb 6-7 utazási iroda bonyolítja le – tájékoztatta lapunkat Gordon Mária, a kizárólag céges utaztatással foglalkozó Carlson Wagonlit Travel magyarországi fióktelepének igazgatója. Az üzleti utazásszervezés lehetőségeivel egyelőre a nagyobb vállalatok élnek, a legnépszerűbb szolgáltatás a repülő-, illetve vonatjegy-értékesítés, de dinamikusan fejlődik az incentive utaztatás is. Mint Gordon Mária hozzátette: tervezték, hogy nyitnak a kis- és középvállalkozások felé, ám a cégek egyelőre szükségtelennek érzik a professzionális utazásszervezést, mondván, a szállást és a repülőjegyet az interneten is le lehet foglalni, s nem fizetnek felesleges szolgáltatásokért. VG

Incentive utazók

A társaságok leggyakrabban az üzletmenetük szempontjából kulcsfontosságú ügyfeleknek kínálnak incentive, ösztönző utazást. A szakemberek szerint a partnerek megtartásában kulcsfontosságú ez az utaztatási forma, amelyet általában szakmai programok színesítenek.

A tapasztalatok szerint a cégek fejenként 250-300 ezer forintot költenek incentive utakra, és általában néhány napos európai desztinációt választanak.

A tapasztalatok szerint a cégek fejenként 250-300 ezer forintot költenek incentive utakra, és általában néhány napos európai desztinációt választanak.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.