BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bogsch Erik: ösztönözzük a kutatás-fejlesztést

Gyógyszeripar-barát iparpolitikát sürgetett Bogsch Erik, a Magyar Gyógyszergyártók Országos Szövetségének (MAGYOSZ) elnöke, a Richter Gedeon Nyrt. vezőrigatgatója a Világgazdaság által szervezett egészségpolitikai konferencián.

Olyan iparpolitikára van szükség, amely segíti és serkenti a kutatás-fejlesztést - mondta Bogsch Erik, kiemelve, hogy Magyarországon rendkívül magasak a gyógyszeripari adók, akár még európai léptékkel mérve is.

Az elnök-vezérigazgató meglátása szerint megoldás lehetne olyan ösztönzők - például adókedvezmények - beépítése a rendszerbe, melyekre számos európai országban látható példa. Ezek hatékony és eredményes példák.

Mielőbb cselekedni kell, hiszen a gyógyszeripari beruházások adott esetben akár külföldre is vihetők - figyelmeztetett a MAGYOSZ elnöke.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.