BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Cyberbiztonsági ügynökség felállítását tervezik! Együttműködne az amerikai magán és az üzleti-szféra

A Nemzeti Cybertér Iroda feladata lenne, hogy felügyelje az online veszélyforrásokat, és megvizsgálja a nemzetbiztonsági szempontokat, beleértve a magánszférát is.

A Center for Strategic and International Studies több mint hatvan oldalas tanulmányt tett közzé a cyberbiztonság kérdéseivel kapcsolatban. A szerzők többek között javasolják a Nemzeti Cybertér Iroda felállítását, amely a belbiztonsági szervektől venné át az internettel összefüggő funkiókat – jelenti a PC World.

A tanulmány egyik következtetése, hogy a cybertér felügyelete nincs megfelelő kezekben a Belbiztonsági Hivatalnál. A szöveg gyakran tesz említést a magán és a közélet közötti együttműködésről a cybertér kapcsán – a magánszféra bevonása a nemzetbiztonság hálója alá új elem a hivatalos állásfoglalások körében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.