BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Videofókusz a CES-en

Bár még hetek választanak el a világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállításától, a Las Vegasban évente megrendezett Consumer Electronics Show-tól (CES), az elektronikai gyártók és jövendő kiállítók megkezdték az újdonságok „kicsomagolását”.

Egy hónappal a január 8-i Las Vegas-i nyitás előtt New Yorkban tartott kedvcsináló sajtóbemutatót a CES néhány résztvevője, amelyből azt a következtetést lehet levonni, hogy a 2009-es eseményen a digitális videotartalom kezelése és az okos telefonok kerülnek a figyelem középpontjába.

Bemutatták többek között egy olyan készülék prototípusát, amelynek segítségével agyhullámokkal irányíthatják a felhasználók az alkalmazásokat, de egy 2500 dollárba kerülő, teljesen elektronikusan irányított masszázsfotel, illetve több, gyermekeknek szánt oktatóeszköz is megjelent a beharangozón. A CES New York-i előzetesét azonban egyértelműen a videotartalmak továbbítására és kezelésére kifejlesztett innovatív ötletek uralták. A Sling Media SlingCatcher nevű megoldása vezetékek használata nélkül juttatja el a videoállományokat a számítógépről a háztartásban található bármely televízióra. Ez a megoldás választ adhat egy olyan problémára is, amelyet gyakran fel sem ismernek: hogyan nézhetik meg igazán kényelmesen a felhasználók az iTunesról letöltött filmeket?

A Samsung és a Motorola New Yorkban bemutatott készülékei egyértelműen jelezték: az Apple iPhone-jával és a Research In Motion Blackberryjével akarnak versenyezni. Mindkét gyártó okos telefonok és bluetoothos fülhallgatók sorozatát mutatta be, és még jóval több újdonság látható majd a CES-en.

Természetesen a számítógépeknek is megvolt a helyük a bemutatón, bár ezúttal főként médiaközponti szerepük kapott hangsúlyt. Olyan megoldás a Maingear által bemutatott, Windows Vista alapú Axess HD médiaközpont, amelyet az AMD Phenom X4 9550 négymagos processzora hajt. A jövő januári CES több mint 2700 kiállítót vonultat fel, akik 30 termékkategóriában mutatják be legújabb szórakoztatóelektronikai termékeiket. A 173 milliárd dolláros bevételű amerikai szórakoztatóelektronikai iparág évek során nemzetközivé bővült vásárán újra lesz magyar kiállító, a TC-Net Kft. A hazai vállalkozás offroad navigációs szoftverének legújabb verziójával mutatkozik be, amely ott segít a felhasználóknak, ahol a hagyományos autós navigációs megoldások már nem tudnak. A GPS Tuner névre hallgató szoftver több éven át elnyerte az amerikai Pocket PC Magazine által szervezett Best Offroad Software Awards díjat. Az új navigációs eszköznek számos alkalmazási területe van, ám főként a nyílt terepen végzett sporttevékenységek területén használják, mint a futás, kerékpározás, síelés, hegymászás, túrázás, vitorlázás, terepmotorozás, rali- vagy offroad autózás.

Emellett olyan szakmák képviselői is használhatják, mint az erdészek, halászok, mezőgazdászok, katonai vagy egyéb különleges mentőosztagok is. A termék legújabb verziója 3D-s grafikával, új funkciókkal és a meglévő alkalmazások továbbfejlesztésével nyújt még nagyobb segítséget a terepen.

Munkatársunktól-->

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.