BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alelnöke is lenne az OTP Banknak, lejjebb mehet a szavazati korlát

Közgyűlés. Tulajdonosainak szavazati jogát maximálná az OTP alapszabályt módosító javaslata. A kezdeményezés szerint a részvényesek nem gyakorolhatnak 10 százalékot meghaladó szavazati jogot a közgyűlésen, ugyanis a jelenleg hatályos alapszabály 25 százalékban maximálja az egy részvényes által gyakorolhatnának szavazati jogot.

Az indoklás szerint a szórt részvényesi szerkezet mellett a jelenlegi korlátozás már nem képes ellátni a feladatát, de az új szavazati limittel biztosítható lenne, hogy egyetlen részvényes se rendelkezzen túlzott erőfölénnyel a közgyűlési döntések meghozatalakor. Az alapszabályt érintő javaslatok között szerepel az is, hogy az igazgatóságban létrehoznának egy alelnöki funkciót. Az előterjesztésekről az OTP április 24-re összehívott éves rendes közgyűlése dönt. GT


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.