BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hitelezői szorongatás miatt kiválás a HospInvestből - Az EBRD értékesíti részesedését

Eladja az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) a HospInvest Zrt.-ben lévő 30 százalékos tulajdonrészét, amelyért 2007-ben négymillió eurót (mai áron 1,2 milliárd forintot) fizetett - értesült a Népszabadság.

A lap keddi számában arról ír, a mintegy 120-150 birtokában lévő részvény névértéke darabonként egymillió forint, a londoni székhelyű pénzintézet ma ennyiért hajlandó túladni azokon, azaz komoly veszteséget szenved az üzleten.

Az adásvétel hírét az EBRD magyarországi irodájának igazgatója, Hargitai Zsuzsa sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.

Kollányi Gábor, a HospInvest egyik magyar tulajdonosa a lapnak elismerte, hogy folynak tárgyalások a tulajdonosi szerkezet átalakításáról, de korainak tartja még, hogy a részletekről beszéljen. A lap információi szerint egy hazai tulajdonos, az Ispotály Holding is kiválthat a HospInvestből, melyet rendre szorongatnak a hitelezők.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.