BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hernádi: Gyurcsánynak nincs köze a Mol-ügylethez!

Hernádi Zsolt nem hiszi, hogy a Molban az oroszok hirtelen színre lépése Gyurcsány Ferenc személyével függ össze, s még kevésbé hisz azokban a sejtetésekben, hogy "gyorsan még valamit le kellett boltolni, mielőtt a kormányfő távozik a posztról".

A Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója a Magyar Narancsnak adott interjújában azt azonban elképzelhetőnek tartotta, "hogy a gyorsításban szerepet játszhatott, hogy egyfajta politikai exlex állapot jött létre, még akkor is, ha a leköszönő kormányt végül egy hasonló politikai bázison épülő új kabinet követi".

Az elnök-vezérigazgató nyilatkozatában kifejtette, hogy a Surgutneftegaz tulajdonszerzése semmiképpen sem tekinthető barátságos szándéknak, de egyelőre legfeljebb azt lehet mondani, hogy kéretlen, nem egyeztetett tulajdonszerzés. "Azt, hogy ellenséges-e, akkor mondhatjuk, ha látjuk, hogy mi a célja a bevásárlásnak" - mondta.

Hozzátette, túl sok a furcsaság a tranzakció körül, és nem tudják, hogy miért. Ráadásul az orosz cég olyannyira nem transzparens cégként van számon tartva, hogy a tulajdonosi struktúráját utoljára 2003-ban tette közzé.

Hernádi Zsolt az interjúban beszélt arról is, hogy a Mol-csoport mindig is hangsúlyt fektetett arra, hogy legyen alternatív beszerzési lehetősége, hogy sehonnan se tudjon nyomás alá kerülni. Azzal, hogy a Mol az orosz vállalatot pénzügyi befektetőnek minősítette, jelezte, hogy a stratégiai irányára az orosz cég nem bír befolyással. Ebből a piac és a partnerek is megérthették, hogy a közösen elhatározott projektjeinket visszük tovább - mondta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.