BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A mobilbevételek a recesszióban is növekedhetnek

Még a legroszszabb válságkezelést feltételezve is bizakodók maradhatnak világszerte a mobilszolgáltatók. Az ABI Research kutatói szerint a következő öt évben növekedéssel számolhatnak, még ha annak mértéke meglehetősen szerény, átlagosan 1,2 százalék körüli lehet.

A hagyományos hangszolgáltatások piacán nagy a díjnyomás az operátorokon, de az adatalapúakban a nehéz idők ellenére felfutás várható a következő években is. A cégeknek ezek figyelembevételével kell kialakítaniuk új stratégiájukat – figyelmeztetnek elemzők. Gazdasági szempontból a leginkább érintett Észak-Amerika, de az ottani mobiladatpiac a 2014-ig szóló előrejelzések szerint világszerte évi 8 százalékot meghaladó mértékben bővül.

Az ázsiai országokban a helyi mobiloperátorok adatforgalomból származó bevételeinek zöme a különféle internetes tartalmak letöltéséből ered. Az elhúzódó recessziónak ezek egy része is áldozatul eshet.

A kedvezőtlen hatások kivédéséhez a szolgáltatóknak jobban kell figyelniük arra, hogy minél több piacosítható „termékkel” álljanak elő. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.