BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az MTelekom csak ígéri a szerelőt - a falu ahol nincs telefon

Hiába van gyönyörű környezetben Vásárosbéc, ha telefonálni is egy közmunkást kell elküldeni kerékpárral.

Az amúgy gyönyörű környezetben, egy mély völgyben fellelhető Vásárosbécen három dolog miatt is szomorkodhatnak. Az egyik, hogy éppen a völgy miatt nincs kellő térerő a faluban, így ha valaki a mobilját akarja használni, föl kell kapaszkodnia a központtól kilométerre lévő dombtetőre - írta a bama.hu.

A másik, hogy a háztartásokra jutó vezetékes telefonok száma alapján messze a magyar átlag alatt vannak, itt az arány csak harminc százalék.

A harmadik pedig egy negatív rekord: június vége óta az országban itt van a legtöbb működésképtelen vezetékes telefon, az összes körülbelül egyötöde.

Bankó István polgármester azt mondja, hiába hívta eddig tízszer a maga ügyében a Magyar Telekomot, és ígérték ott, hogy kimennek azonnal javítani, eddig a színét se látták szerelőnek. Azt mondták továbbá a távközlési cégnél a polgármesternek, hogy nincs mód csoportos hibabejelentésre, azt mindenkinek magának kell megtennie. A néma telefonján.

Így aztán most péntekig úgy oldották meg, hogy ha az „elnémultak” közül valakinek telefonon kellett ügyet intéznie, akkor a polgármester felküldte az egyik közmunkást biciklivel a dombra, hogy megbízásból onnan mobilozzon. Azért péntekig, mert a közmunkások csak hétköznap dolgoznak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.