BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot zuhant az OMV

Az OMV osztrák ásványolajkonszern az idei első félévben jelentős forgalom- és nyereségcsökkenést volt kénytelen elkönyvelni.

Az OMV eredményei rosszabbak az elemzők várakozásainál. Az operatív eredmény 71 százalékkal esett vissza és 1,746 milliárd euróról 503 millió euróra csökkent – jelenti az ORF.

A bevételek összege 8,404 milliárd euró volt, ami 35 százalékos csökkenést jelez. Vélhetően többek között a második negyedben bekövetkezett erős olajárcsökkenés is közrehatott abban, hogy az OMV eredményei visszaestek.

Az osztrák társaság ezzel párhuzamosan közölte: a jelenlegi 42 százalékról 96 százalékra növelné részesedését a legnagyobb török olajtársaságban, a Petrol Ofisiban. Ennek elérésére megvásárolná a Dogan Holding médiacsoport által birtokolt tulajdonrészt.

A Petrol Ofisi 3 300 benzinkutat üzemeltet Törökországban, a vállalat hangsúlyozta: a felvásárlási szándék a cég stratégiájába illeszkedik, melynek középpontjában a közép-európai pozíciók megszilárdítása szerepel.

Wolfgang Ruttenstorfer vezérigazgató leszögezte: az OMV folytatja a költségcsökkentő lépéseket és ragaszkodik a pénzügyi fegyelem betartásához a profit maximalizálása érdekében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.