BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elcoteq: új befektetővel tárgyalnak

Mégsem a China Electronics Corp. (CEC) csoporthoz tartozó Shenzen Kaifa Technology Co. vásárol részesedést Európa legnagyobb szerződéses elektronikai gyártójában, a finn Elcoteqben – jelentették be Helsinkiben. Mint ismert, az észak-európai cég pénzügyi helyzetének erősítésére júliusban szándéklevelet írt alá a kínai csoporttal. A CEC-érdekeltség az akkori elképzelések szerint tőkeemeléses konstrukció keretében 50 millió euróval szállt volna be a finn cégbe. Ezzel annak legnagyobb tulajdonosa lett volna, részesedése meghaladta volna a 30 százalékot.

A CEC nem ismeretlen az Elcoteq számára, a csoporttal 2002 óta működtet Kínában vegyes vállalatot. Az ügyletből azonban az e heti bejelentés alapján végül nem lesz semmi, a finn vállalat jelenleg egy másik távol-keleti befektetővel kezdett új tárgyalásokat, ez utóbbi nevét azonban csak a következő napokban kívánja felfedni a cég.

Az európai gyártóbázisát Pécsett működtető Elcoteq SE az idei első fél évben feleakkora forgalmat bonyolított le, mint egy esztendővel korábban, nettó vesztesége pedig közel háromszorosa lett a korábbinak. VG

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.